A vidék élni akar, mi pedig vidéken élni

2018.01.31

Mi azért költöztünk vidékre, mert egy olyan természeti környezetben, közösségben szeretnénk élni, családot alapítani és dolgozni, ahol értékes tagok lehetünk. Vágytunk rá, hogy szenvedéllyel, felelősségteljes munkával töltsük a mindennapjainkat, akkor együnk, amikor éhesek vagyunk, és azért aludjunk, mert fáradtak vagyunk. 

Városi életünk ideje alatt folyamatosan kerestük azokat a termékeket, amiket kistermelők állítottak elő, és mi is meg szerettük volna teremteni a saját élelmünket magunknak és azoknak, akik erre vágynak. Álmunk, hogy tevékenységünk ne csak a saját igényeinket szolgálja ki, hanem váljon a térség szolgáltatójává. 

A kis falvak adottságainak, erőforrásainak helyes kihasználása korunk egyik nagy kérdése. Mi hisszük, hogy a vidék élni akar, és számos jó példa alátámasztja, hogy élhet is. Egy térség adottságai természeti, gazdasági,  társadalmi, kulturális  rétegekből épülnek fel. Szembetűnő jelenség, hogy a fiatalok egy része a városból menekülve vidéken képzeli el jövőjét, ahogy mi is. Az új lakosok feladata nem az, hogy kizsákmányolják a hely adottságait, hanem, hogy alkalmazkodva a térség adta lehetőségekhez, a legtöbbet tudják kihozni belőle. Egy településnek nem csak a helyiek az éltetői, hanem a városi, környékbeli vásárlók, akik vágynak egy kosárnyi vidéki értékre. Mi ezt az igényt szeretnénk kielégíteni.

Nyafi és Bóbita
Nyafi és Bóbita

Szerinted mik a vidéki élet előnyei? Ha van kedved, oszd meg velünk véleményed, ismerőseiddel pedig a bejegyzést! :) Köszönjük!