Azért Pusztán Sajt, mert...

2018.01.31

olyan névre vágytunk, ami egy szóba zárva elmondja helyettünk termékeink értékeit. 

A táj szépsége elragad és cselekedetre ösztönöz.
A táj szépsége elragad és cselekedetre ösztönöz.

A közös utunk a Hortobágyon kezdődött, ahol elhatároztuk, hogy életünk részévé tesszük a természetet és a kézművességet - ami a gasztronómiában talált egymásra. A végtelenül sík alföld vad és ösztönös öleléséből indultunk, majd a változatos Marcalmente kisebb-nagyobb, dimbes-dombos kitüremkedéseivel cifrázott tájába érkeztünk. Azonban a puszta légköre megmaradt, ami nevünkben is helyet kapott, kifejezve a természetességet, letisztultságot, lokalitást. 

A Pusztán Kézműves név mára jeligévé vált a családunkban és vesszőparipává vállalkozásunkban. Ez segít, hogy kitűzött céljainkat a szemünk előtt tudjuk tartani. Meggyőződésünk, hogy pusztán a természetes alapanyagú élelmiszerek táplálnak igazán. A letisztult, egyszerű kézműves eljárással az alapanyagok saját tulajdonságai tudnak érvényre jutni izgalmas ízvariációkban. Rikító, hivalkodó csomagolások, feliratok nélkül, a maguk egyszerűségében győznek a választáskor. A helyi termék nem elvesz, hanem ad a környező tájnak és társadalomnak egyaránt.  

A név asszociációit rágva annyira magával ragadott bennünket a mögöttes tartalma, hogy már nem a könnyű használatra, a jó megkülönböztetésre gondoltunk, hanem arra, hogy amit mi ennyire megszerettünk, az másoknak is a szívébe lophatja magát. Reméljük, hogy kínálatunkat megismerve, magadénak fogod tudni kicsi vállalkozásunkat szépségeivel és nehézségeivel együtt.

Ha Neked is beindult a fantáziád, írd meg nekünk hozzászólásban, hogy neked mi jut eszedbe a pusztán szó hallatán, vagy oszd meg a bejegyzést, hátha érdekelné ismerőseidet is!  Köszönjük :)