EPRES, FEHÉRCSOKIS SAJTTORTA

2021.03.18

LASSULJ ÉS NASSOLJ A TERMELŐVEL!

A sajttorták világa, mint a végtelen hosszú univerzum - sült, kekszes, vegán, tortaformás, pohárkrém, gyümölcsös, kakaós, ..., mi csak szem-szájnak ingere, variálhatjuk kedvünkre. Amiért új Lassulj és nassolj a termelővel! rovatunkba belevágtunk az az, hogy megmutassuk, hogyan használhatunk fel termelői és minél egészségesebb alapanyagokat sajtos nasijainkhoz.

A múlt heti tömör gyönyör után következzen most egy könnyű, habos-babos, romantikus rózsaszínes epres sajttorta, fehércsokival bőven megbolondítva.

Hozzávalók:

  • 450 g eper,
  • 200 g natúr krémsajt,
  • 250 g mascarpone,
  • 200 ml habtejszín,
  • 2 tábla fehér csokoládé,
  • 1 tojás,
  • 12 g vaj,
  • 3 evőkanál zabpehely,
  • 5 evőkanál zabpehelyliszt,
  • mandulaforgács a díszítéshez.

Elkészítés:

1. A zabpelyhet egy kis tálba áztassuk be kb. 10 percre 3 evőkanál vízbe. Az olvasztott vajat keverjük össze a tojással, liszttel és a beáztatott zabpehellyel és gyúrjuk piteszerű tésztává. Hűtőben pihentessük 15 percet, majd nyomkodjuk bele a csatos tortaforma aljába, villával szurkáljuk meg és süssük 180 °C-on 25 percet. Ha megsült, hagyjuk kicsit hűlni.

2. Készítsük el a krémet. Másfél tábla fehércsokit olvasszunk meg vízgőz felett. Az eper felét turmixoljuk össze és keverjük a krémsajtokkal, felvert habtejszínnel és a csokival egyenletes krémmé. Hagyjuk hűlni, amíg megsül a tészta.

3. Ha a tészta kihűlt, adagoljuk rá a tortaformába a krémet és simítsuk el a tetejét. A maradék fehércsokit vágjuk apró darabokra és az eperrel és a mandulaforgáccsal szórjuk meg a torta tetejét. Hűtőben hagyjuk szépen megdermedni.

Lassuljunk és nassoljunk!