Szilvás mogyorókrémes sajttorta palacsinta alapon

2021.03.25

LASSULJ ÉS NASSOLJ A TERMELŐVEL!

Az e heti sajttortánk már a 3. a sorban. A tömör-gyönyört, majd a habos-babost kövesse most az ínyenc, praktikus. Főételnek hortobágyi húsos palacsintát készítettem, a fennmaradó palacsintákhoz kreáltam egy sajttorta receptet. Próbáljátok ki Ti is, ha fel szeretnétek dobni a következő palacsintázást. A tészta és a lekvár receptjéhez használjátok nyugodtan a jól beváltat, viszont megosztom veletek, hogyan készíthettek szuper házi mogyorókrémet.

Hozzávalók:

  • 7 db palacsinta,
  • Szilvalekvár (ha nincs otthon, választhattok más lekvárt is),
  • 15 dkg mogyoró,
  • 10 dkg vaj,
  • 400 ml habtejszín,
  • 2 evőkanál kakaó,
  • 2 kávéskanál mogyoróaroma,
  • 20 dkg krémsajt,
  • 25 dkg mascarpone

Elkészítés:

  • A szokásos módon készítsd el a palacsintákat.
  • A mogyorót aprítógépbe jól törd össze, majd keverd hozzá az aromát, az olvasztott vajat, a kakaót, 50 ml tejszínt. Nem gond, ha nem sikerült teljesen összetörni a mogyorót, jók lesznek benne a darabkák is.
  • A krémhez keverd ki a maradék habtejszínt, a többi hozzávalót - a krémsajtot és a mascarponet - egy külön tálba, majd óvatosan keverd össze.
  • A palacsinta alapot készítsd el a tortaformába, egy szilvalekváros és egy mogyorókrémes szintet váltogasd. A krémet terítsd rá a tésztára, majd magyd hűtőben hűlni min. egy órát. Hajtogatott palacsintával, kakaóporral, aszalt szilvával díszítheted a kész tortát.

Jó étvágyat!

Írta és sütötte: Illésházy Kata